15 Şubat 2014 Cumartesi

Patlıcan kavurma tarifi

Malzemeleri:

- 8-9 tane orta boy patlıcan
- 2 tene orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çimdik toz şeker

Yapılışı:

Patlıcanlarımızı alaca soyup küçük kıyım doğrayalım ve tuzlu suda yıkayalım.
Bunu acısı varsa çıksın diye yapıyoruz.
Tavaya zeytinyağını alıp soğanı 2-3 karıştırdıktan sonra patlıcanları ilave edip birlikte kavuralım.
Ocaktan alacağımız zaman tuz ve şekeri katalım.
Bu şekilde servis edilebilir ya da sarmısaklı yoğurtla yoğurtlanarak da tüketilebilir.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder