Merhaba hanımlar, bugün sizlerle kuru patlıcan dolma yemeiğinin tarifini ayrıntılı bie şekilde paylaşıyoruz. Paylaşamış olduğumuz yemek tarifi hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Malzemeleri:
- 10 tane kuru patlıcan
- 3 su bardağı küçük boy pirinç
- 3 tane orta boy soğan
- 2.5 yemek kaşığı salça
- yarım demet maydonoz
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı dolusu kuru nane
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı zeytinyağı
- bir çimdik toz şeker
- tuz
Yapılışı:
- Kuru patlıcanlar 2.5 su bardağı sıcak suda yumuşayasıya kadar haşlanır.
- Diğer taraftan soğanlar doğranır ve zeytinyağında biraz kavrulur.
- Hemen ardından salça ilave edilir ve o da kavrulur.
- Yıkanan üç bardak pirinç soğanlara katılıp üstüne baharatlar tuz ve biraz şekerimiz de ilave ederek güzelce harmanlanır.
- Yıkayıp doğranan maydonoz da ilave edilerek yaklaşık bir su bardağı sıcak su ilave edilip iç harç demlenmeye bırakılır.
- Biraz demlenen iç harcımızla patlıcanlar doldurulur ve ağızıları iç içe geçecek şekilde kapatılır, pişmek üzere tencereye dizilir.
- 2 su bardağı kaynar suyu dolmamızın pişmesi için tencereye alıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder