3 Temmuz 2014 Perşembe

Kuru patlıcan dolması tarifi



Merhaba hanımlar, bugün sizlerle kuru patlıcan dolma yemeiğinin tarifini ayrıntılı bie şekilde paylaşıyoruz. Paylaşamış olduğumuz yemek tarifi hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Malzemeleri:

- 10 tane kuru patlıcan
- 3 su bardağı küçük boy pirinç
- 3 tane orta boy soğan
- 2.5 yemek kaşığı salça
- yarım demet maydonoz
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı dolusu kuru nane
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı zeytinyağı
- bir çimdik toz şeker
- tuz

Yapılışı:

- Kuru patlıcanlar 2.5 su bardağı sıcak suda yumuşayasıya kadar haşlanır.
- Diğer taraftan soğanlar doğranır ve zeytinyağında biraz kavrulur.
- Hemen ardından salça ilave edilir ve o da kavrulur.
- Yıkanan üç bardak pirinç soğanlara katılıp üstüne baharatlar tuz ve biraz şekerimiz de ilave ederek güzelce harmanlanır.
- Yıkayıp doğranan maydonoz da ilave edilerek yaklaşık bir su bardağı sıcak su ilave edilip iç harç demlenmeye bırakılır.
- Biraz demlenen iç harcımızla patlıcanlar doldurulur ve ağızıları iç içe geçecek şekilde kapatılır, pişmek üzere tencereye dizilir.
- 2 su bardağı kaynar suyu dolmamızın pişmesi için tencereye alıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder