Merhaba hanımlar, bugün sizlerle yaprak sarması tarifini ayrıntılı bir şekilde paylaşıyoruz. Sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinde yaprak sarması tarifi, hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yaprak sarması tarifi:
Malzemeleri:
- 200 gram asma yaprağı
- 3 adet orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet taze soğan
- 2 fincan pirinç
- 2 diş sarımsak
- 2 – 3 limon suyu
- Bir çay bardağı zeytin yağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (isteğe göre)
Yapılışı:
- Bir kaba soğanları rendeleyin, sirkeli suda bekleyen yeşillikleri ince ince doğrayın kaba alın.
- 1 limon suyunu ve pirinçleri yıkayın kaba alın.
- Baharatları da atıp karıştırın.
- 10-15 dakika kaynattığınız yapraklarının suyu süzülünce iç harçtan biraz alıp sarın tencenin altına yaprakların sapı ve limon kabuğu koyun.
- Tencereye dizin. Üzerine çok az su biraz zeytin yağı ve bir limon suyunu gezdirin ve yarım saat kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder