3 Temmuz 2014 Perşembe

Yaprak sarması tarifi



Merhaba hanımlar, bugün sizlerle yaprak sarması tarifini ayrıntılı bir şekilde paylaşıyoruz. Sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinde yaprak sarması tarifi, hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yaprak sarması tarifi:

Malzemeleri:

- 200 gram asma yaprağı
- 3 adet orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet taze soğan
- 2 fincan pirinç
- 2 diş sarımsak
- 2 – 3 limon suyu
- Bir çay bardağı zeytin yağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (isteğe göre)

Yapılışı:

- Bir kaba soğanları rendeleyin, sirkeli suda bekleyen yeşillikleri ince ince doğrayın kaba alın.
- 1 limon suyunu ve pirinçleri yıkayın kaba alın.
- Baharatları da atıp karıştırın.
- 10-15 dakika kaynattığınız yapraklarının suyu süzülünce iç harçtan biraz alıp sarın tencenin altına yaprakların sapı ve limon kabuğu koyun.
- Tencereye dizin. Üzerine çok az su biraz zeytin yağı ve bir limon suyunu gezdirin ve yarım saat kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder