Merhaba hanımlar, bugün sizlerle zeytinyağlı kereviz yemeğinin tarifini ayrıntılı bir şekilde paylaşıyoruz. Paylaşmış olduğumuz yemek tarifi hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Malzemeleri:
- bir adet kereviz
- dört adet havuç
- iki adet patates
- yarım su bardağı zeytinyağı
- bir su bardağı konserve bezelye
- bir çay kaşığı şeker
- iki yemek kaşığı un
- iki adet limon
- bir tatlı kaşığı tuz
- dereotu
Yapılışı:
- Kerevizin kabuğunu soyup, kalın dilimler halinde kesiyoruz.
- Diğer taraftanda bir kabın içine limonları sıkıp tuz, un ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz sosun içine dilimlediğimiz kerevizleri batırıp çıkartıyoruz.
- Sonra yayvan bir tencereye koyuyoruz.
- Üstüne küp küp doğradığımız patatesleri, patateslerin üstüne havuçları koyuyoruz.
- Daha sonra kalan sos ile birlikte zeytin yağını ve tuzunu ekliyoruz.
- 30-45 dk kadar orta ateşte yemeğimizi pişiriyoruz, ocağı kapatmaya yakın bezelyeleride ekleyip bir süre daha pişiriyoruz.
- Soğuk servis yapınız servis yaparken üzerini derotu ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder