3 Temmuz 2014 Perşembe

Zeytinyağlı kereviz tarifi



Merhaba hanımlar, bugün sizlerle zeytinyağlı kereviz yemeğinin tarifini ayrıntılı bir şekilde paylaşıyoruz. Paylaşmış olduğumuz yemek tarifi hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Malzemeleri:

- bir adet kereviz
- dört adet havuç
- iki adet patates
- yarım su bardağı zeytinyağı
- bir su bardağı konserve bezelye
- bir çay kaşığı şeker
- iki yemek kaşığı un
- iki adet limon
- bir tatlı kaşığı tuz
- dereotu

Yapılışı:

- Kerevizin kabuğunu soyup, kalın dilimler halinde kesiyoruz.
- Diğer taraftanda bir kabın içine limonları sıkıp tuz, un ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz sosun içine dilimlediğimiz kerevizleri batırıp çıkartıyoruz.
- Sonra yayvan bir tencereye koyuyoruz.
- Üstüne küp küp doğradığımız patatesleri, patateslerin üstüne havuçları koyuyoruz.
- Daha sonra kalan sos ile birlikte zeytin yağını ve tuzunu ekliyoruz.
- 30-45 dk kadar orta ateşte yemeğimizi pişiriyoruz, ocağı kapatmaya yakın bezelyeleride ekleyip bir süre daha pişiriyoruz.
- Soğuk servis yapınız servis yaparken üzerini derotu ile süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder